Днес – 12 май, за четвърти пореден път, Детска градина №8 „Христо Ботев“,  стана място за организиране на Кулинарна работилничка, като част от кампанията „Революция в храненето“. Тази инициатива се поддържа от сърцати родители, които представляват „Фондация за храната“. Всички ние – родители и учители сме загрижени за детското здраве и хранене в България. Тази година темата на кампанията е свързана с хранителните алергии и непоносимости при децата.

Кулинарната работилничка се организира в трета А група. Специален гост на събитието бе главен готвач Елеонора Иванова, която заедно с водещата – Ивелина Кръстева, запознаха децата с ползите от здравословното хранене, какво трябва да съдържа здравословната детска чиния, какво трябва да знаем за детските алергии и непоносимости към различни видове храни и как да организираме парти, като се съобразим с това какво ядат или не трябва да ядат нашите гости.

Децата приготвиха здравословни салати под формата на слънце, паун, рибка, защото хубавата храна освен полезна, трябва да е и удоволствие за очите. Те научиха как да си приготвят здравословни бонбони, бисквитки и сладолед. Имаше песни, игри, рисунки и много забавления. Децата получиха Сертификати от директора на детската градина – госпожа Вълчева.

В следобедните часове, всички деца от дванадесетте групи на детската градина, прочетоха приказката за „Добрия готвач“, който готвел само със слънчеви продукти от градината и винаги слагал в храната щипка любов.

IMG_1585 IMG_1588 IMG_1575 IMG_1557 IMG_1535 IMG_1531 IMG_1530 IMG_1529 IMG_1591

«
»